Ден 12: Патонг, о. Пукет - Част 2

След обедната почивка отскочихме до едно заведение намиращо се бе близо до хотела ни. Там имаше безплатен WiFi за клиентите на заведението, то който се възползвахме. Трябваше да си купим самолетни билети от Пукет до Банкок. С помощта на iPad-a, кредитната карта и сайта на AirAsia този въпрос беше решен. Стана бързо и лесно. Двата билета с всички включени такси и багаж ни излезнаха 4526 Бата(~230 лева) .След като приключихме с билетите се насочихме към мола, където преди обяд бяхме харесали едни твърди парфюми от фирмен магазин за натурална тайландска козмeтика. Едно-две намазвания и няколко часа държат свежест. По време на социализъма имаше едни виетнамски балсамчета в малки кръгли червени кутийки със звезда по средата. Беше универсален, като соевия сос. Взехме две парфюмчета, които ухаеха невероятно свежо. Предвид големият брой предлагани артикули изборът кой точно да изберем беше труден. Взехме един, който много ни хареса. Разбира се, беше препоръчан от продавач-консултантката, която каза, че европейците много, ама много харесват този аромат. Докато азиатците не могат да го понасят.
Другата причина да се върнам в тази част на Патонг беше, че вечерта се очакваше представяне на бански и бельо от манекенки.




Наблизо до молa се намира Hard Rock Cafe-то.
В това HRC не влязохме, но другото в Банкок го посетихме

Вечеряхме в мола на "манджа"-street - място, подобно на нашите кътове за хранене. Поръчвате си нещо и наблюдавате как го приготвят.

Бърка-бърка

Друса-друса
(работното помещение будеше някои съмнения, но да не издребняваме)

Дай подхвърляй във въздуха
(харесвам тези моменти с подхвърлянето, много са ефектни)


И ето го крайният резултат.
Приятен апетит!
Снимките от модното шоу не са много, освен това не са качествени, но всичко беше доста ефектно.




След шоуто решихме да отидем до пазара, който ни беше на път за хотела. Искахме да купим една детската чанта Hello Kitty. На път за пазара, минавайки покрай една пряка на търговската улица се сблъскахме с групичка екзотични и доста разкрепостени мадами, които ни предлагаха услугите си. Колко мило. Ние ги помолихме да си направим  по една-две снимки за спомен. Те дружелюбно се съгласиха . А след като приключи фотосесията им дадохме 100 бата, на които много се зарадваха и пищяха като малки деца.

Сладуранки

Ще ви схрускам бе, ей!

Всъщност, всички на снимката са/сме мъже. Така наречените ladyboys (без момчето с бялата тениска). Отново, на печелившите честито!

Насочихме се към пазарчето. Очакваше ни здраво пазарене за една детска чанта Hello Kitty, която най-накрая купихме за 1100 бата(55 лева). В края на работния ден продавачите са доста склонни да правят намаления. Интересен факт е, че тази чанта ни я предлагаха започвайки от 1700 бата до 2500(в мола). Понеже багажът ни се увеличаваше, искахме да я ползваме за по-голяма чанта за багаж, а после да я ползваме като "семейната детска чанта". 
Доволни се насочихме към заведението с WiFi. Все още нямахме резервиран хотел в Банкок, а някак си да обикаляме из този 12-милионен град не става. Търсенете ни отне около час. Харесахме си хотел на 10-на минути от летището с включен трансфер от и до летището, което беше много добра опция предвид факта, че в 3 часа през нощта трябваше да сме на летището. С чувството на добре свършена работа се насочихме към хотела. Утре ни очакваше още половин ден на остров Пукет и следобеден полет за Банкок.



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар