Как се лекувам от коронавирус

 Ден 1

Направихме си PCR тестове. Измръзнахме докато чакахме. Семейно ни взеха около 180 лв. Съпругата даде положителен резултат,  но тя още преди два дни се почувства кофти и цял ден спа. При мен резултата беше отрицателен. Въпреки това усещах, че нещо не е наред. В горната част на гърдите имах лек задух.


Ден 2

Купих от аптеката от онези експресни тестове за ковид - по 25 лева.  Започнах да вдигам температура, на моменти идваше и си отиваше. Работих от вкъщи.

Вечерта направихме експресните тестове. Положителен тест показа една от близначките Катя, както и отново съпругата. С нея направихме тест, за да видим, че експресните тестове са надежни. 

При мен се оказа отрицателен резултат. Но вечерта преди лягане вдигнах температура 39. Нещо не беше наред.

Официално вирусните - съпругата (която днес изгуби обоняние) и Катя ги затворихме в нашата спалня. Аз отидох в детската стая при Паола. 

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 95. 

Същата вечер започнах да пия от витамините и антивирусните неща, които съпругата пиеше. 
Ден 3

Пре нощта се събудих от видим дискомфорт в гърлото. Трудно спах. Започнах да усещам мускулни болки.

Пиех си редовно витамините и Авирон Рапид. Поддържах температура от около 37,2 С. Работих от вкъщи.

Все още нямах растройство, но правеше впечатление тъмно черният цвят на "онова нещо". Сори, ако някой хапва, ама ми се струва редно да го споделя. 

Вечерта отново спах кофти, много се въртях.

Към края на деня болките в гърлото отминаха. Но температурата започна да бяга между 37,2 и 38,5.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 94. 


Ден 4

Сутринта отново си направих експресния тест. Оказа се положителен. Нищо не се промени в ежедневието ми. Същите лекарства и същото скачане на температурата. Същия цвят на изпражненията, само че от днес официално бях с разстройство. 

Приключих работния ден, от следващия ден щях да спра с работата и да се отдам на лекуването.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 96. 


Ден 5

Цял ден в леглото, температурата през повечето време беше 38+. Не вземах никакви лекарства за сваляне на температура. Усещането е много кофти.

Освен това дойде и мускулната треска, все едно камион е минал през мен.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 96. 


Ден 6

Копие на предишния ден за мен. И като температура и като всичко. Приключих с хапчетата Авирон Рапид. 

Карам само на витамини - Цинк, Селен, Б6, Д, Ц.

Хубавата новина е, че съпругата се похвали, че няма температура. А Катя кара коронавируса все едно нищо й няма. Освен че й се насълзи окото.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 97. 

Днес беше последния ден, в който пих Авирон Рапид. От утре съм само на витамини.


Ден 7

Съпругата отното каза, че няма температура. При мен положението беше с температура. Освен това имах кофти нощ. Следобяд пих един Колдрекс Максгрип, който ми свали температурата, бях заспал като бебе и се бях поизпотил.

Мускулната треска започна да си отива, обаче... изгубих обоняние.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 97. 


Ден 8

По време на короната нощите са ми най-неприятни и най-трудни. Постоянно висока температура 38+. Имам чувството, че се пренасям в някакъв измислен свят, в който си фантазирам абсурдни работи за вършене. Събуждам се по 10-на пъти, въртя се в леглото. Наистина най-неприятния момент е това. 

Днес към 2 през нощта се събудих с гърмяща глава и температура 38,5. Знам, че организмът трепи вирусите след 38,4, но ми се искаше и да се наспя. Пих един нурофен. И като се започна това потене, вир вода. смених няколко блузи и тениски. Накрая заспах. Сутринта като се събудих, температурата беше 36,6. От известно време не бях виждал тези хубави числа.

Сатурацията (или кислорода в кръвта) е 99. 

Въпросът с тоалетната също отива към оправия. Нямам никакви оплаквания по тази тема, всичко се върна към нормалното. 

Днес няма да работя, продължавам с витамините. Другото, което забелязах е, че много бързо се измарям. Стана от леглото, отида до кухнята да си направя чай - и вече съм задъхан. Но пък мускълната треска отминава. 


Ден 9Ден 10

 

Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар