Тайланд 2.0 - с раници до Тайланд... и с деца

Бяха изминали три години от последното ни пътуване до Тайланд. Децата пораснаха, ние помъдряхме, но азиатската треска, с която се "заразихме" преди три години, ни дърпаше обратно към Азия, към Тайланд. Старите снимки от предишното ни пътуване и честите разкази за джунглите, за шоуто на слоновете, крокодилите и маймунките, за язденето на слонове, за плаването на кораб, за екзотичните плажове, за постоянно топлата морска вода от 28-29 градуса и топлото време от 30-на градуса когато при нас е зима - бяха повече от достатъчни децата да кажат "ДА!" на Тайланд. 

Като дете имах една голяма мечта - да отида в някоя топла екзотична страна, когато при нас температурите са минусови, а навън е сняг и студ. "Всички ние ще си останем деца за своите родители", се казва в онази мисъл. Опирайки се на тази мисъл, мога смело да твърдя, че като "дете" успях да осъществя тази си моя мечта. А в един момент тази мечта стана и мечта на моите деца. Вече сбъдната мечта. Мечта, която отново ни накара да мечтаем за Тайланд... и за Азия. 

Очаквайте скоро целия пътепис от двуседмичното ни пътуване до Тайланд с децата. Сменихме три места, като прекосихме Тайланд от западния Пукет на изток през Ко Пи-Пи ("Плажът" на Леонардо Ди Каприо), за да стигнем до Ко Самуи - островът, в който се бяхме влюбили и на който се бяхме заканили да се върнем. През двете седмици от пътуването имахме доста приятни моменти, но и няколко екстремни, които втори път определено не бихме повторили. Подготвил съм полезни съвети при пътуване с деца, препоръки за самолетни билети, за екскурзии за плажове, има повече снимки и повече видео. Но, нека ви представя участниците в тази експедиция до Тайланд.

 Главните герои:
- Никол - 5 г.
- Катя - 6 г.
- Паола - 6 г.
- Марко - 10 г.
Второстепенните и епизодичните герои (all-inclusive персонала):
- Родителите на Никол
- Родителите на Катя, Паола и Марко

Място за споделяне и коментиране

5 коментара:

 1. Човече, изчетох всичките 15 дни на предишният ти пътепис.Направих си кафенце и отделих целия си следобед приятно омотана в одеала. Навън е минус 10 , а ти ми описваш мечтата ми, която вече половин година зрее и съм я планувала за края на тази година. Направо преживях цялото приключение с вас.И тъкмо си мисля -да ама всичко това постижимо ли е и с две 10 годишни деца, не е ли прекалено екстремно- и ти пишеш че има продължение- Тайланд с деца! Страхотно! Ще чакам с нетърпение!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хубаво е, когато мечтите се сбъдват. Вярвам, че и твоята ще се сбъдне. Няма никакъв повод за притеснение относно двете 10-годишни деца, с които искаш да отидеш там. Тайланд е прекрасното място да отидеш и дори с по-малки деца. За последната една година освен Тайланд 2.0 направихме и Тайланд 3.0 също с деца. Като само едното беше на 10, останалите под 10. Обикалихме няколко острова, пресекохме Тайланд от Пукет, през Ко Пи Пи до Ко Самуи и после обратно до Пукет. Посетихме Анг Тонг Марин Парка, както и Ко Тао (Тайланд 3.0) и Банкок (Тайланд 3.0). С изключение на Краби и Ао Нанг от първия пътепис, останалото го изминахме с децата за две пътувания до страната на усмивките. Сега пак искат в Тайланд. Особено когато навън е минус 10 градуса.

   Изтриване
 2. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ти! Значи ще чакам с нетърпение следващите ви вълнуващи истории. Освен че разказваш увлекателно, даваш и много конкретни съвети, цени и " пинизи". Определено ще " те следя".😉

  ОтговорИзтриване
 4. Дълги години имах желание за Тайланд и тази година това се осъществи. Подготвих се за пътуването с много инфо, като твоето подробно описание доста ми помогна. Благодаря, че си отделил време и си споделил с всички. Пожелавам ти много пътувания и хубави емоции. Пътуването е състояние на духа!

  ОтговорИзтриване