Ден 3: Ang Thong National Marine Park - Част 2

След вкусното хапване и малкото време за почивка, отново се върнахме на острова. Екскурзията продължаваше и имаше още какво да ни даде.

Наред беше "соленото езеро" или по-известно сред туристите като "Лагуната".  Едно много закътано и екзотично място.




Пътят към Лагуната започва със стръмно изкачване, после слизане. Но е направено удобно и безопасно за туристите. Терасата слиза почти до водата, а от там много ясно се виждат нейните обитатели: скатове, различни видове риби, морски таралежи. Обстановката наоколо е такава, че всеки момент очаквах от някъде да висне анаконда и да се чуят писъци.

Интересно е да наблюдаваш водния живот на Лагуната.
Колкото повече гледахме, толкова повече водни обитатели забелязвахме

Не. Не позволяват да се спуснете до водата. Хората си пазят природата.
Качвам няколко клипчета от Лагуната с надежда поне малко да предадат атмосферата около този скрит кът.

Гледката отгоре

Гледката от VIP ложата
След като се нагледахме на Лагуната, отидохме към шнорхелите. Време беше да поплуваме. Интересно беше да се наблюдават коралите, малките рибки, водораслите. Не че много ни хареса, но решихме най-накрая да поплуваме и да си починем на плажа. Имахме нужда от малко освежаване. А какво по-освежаващо и екзотично от това да си поръчаш кокосов орех, който да отсекат пред теб, да сложат две сламки и да се разходиш из плажа пийвайки този ободряващ и очаквано вкусен сок.  

Сокът се оказа всичко друго, но не и вкусен
Приятни облаци, никакво слънце, лек вятър, спокойно море, кафенце в ръката, много вкусни мини-банани за закуска. И всичко това най-горната палуба, точно под прозорците на капитана. Безценно. Вече пътувахме обратно към Ко Самуи.


Никой не иска да напусне Раят

И аз да си сложа VIP-аджийската шапка

В един момент из под водата започнаха да изскачат малки риботинки и да се следват корабът ни "тичайки" по водата. На долната снимка успяхме да уловим едно такова "нещо".

Рибата-СкакаУец
Завършваме прекрасната екскурзия  с видео, което заснехме наближавайки пристанището на Ко Самуи...

... и поредната изненада. Щом стъпихме на острова се натъкнахме на една маса със сувенирни чинии. Решихме да вземем една произволна чиния. Ей така, колкото да имаме за спомен от това пътуване. Харесахме си тази...


... срещу 150 бата(~ 8 лв.).



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар