Ден 4: Ко Самуи Сафари тур - Част 2

Още с влизането си в Namuang Safari Park се потопяваш в среда, заобиколена от зелени дървета, палми, поляни, на места сламени къщички...



срещат се и големи естествени неща ...



които логично генерират други големи естествени неща ...

( сори, ако някой в момента хапва  )



Първото нещо което посетихме беше зоопаркът и шоуто на слоновете. Прекрасно шоу с уникален водещ... истински представител на "реге" културата: прическа като на Боб Марли и 18 пръстена (преброих ги) на двете ръце. Този човек не спря да се майтапи, и беше весел през цялото време. Това се дължеше или на забавният му характер или на една златна изкривена лула, която от време на време пълнеше с "нещо" и най-демонстративно си шмъркаше от там. А може би се дължеше и на двете. Най-вероятно и на двете.

Шмрък :)
И така, шоуто на слоновете беше интересно...







докато не стана още по-интересно...

Бяхме се амбицирали да преместим поне едно от тези 5-тонни туловища.
Останахме си само с амбициите.
Включването на хора от публиката в шоуто докара много емоции и смях. Поради технически проблеми нямаме цялото видео с дърпането на въже, но мога да ви уверя, че състезанието продължи има-няма 30-40 секунди. И това благодарение на един от дресьорите на слона, който го спираше. 

Началото беше обещаващо...


Краят - без коментар. Оправдавахме се с олимпийския принцип - "Важно е участието!"


След шоуто със слоновете се насочихме към шоуто на крокодилите, но преди това, трябваше да спрем за малко на шоуто с маймунките, които показаха завидни артистични, фешЪн и математически умения.

Фешън-кралица. Мали-мали!

Не исках да знам по какъв начин са ги научили на тези трикове

След това шоу се насочихме към развъдника на крокодили. Животните се оказаха с размери, надминаващи тези на крокодилите в софийския зоопарк.

Оградата беше стабилна
Не очаквахмe, че шоуто с крокодили ще се окаже толкова екстремно. Едно от момчетата помоли публиката за банкнота от 100  бата. След което сложи банкнотата в устата на крокодила...
Сложи банкнотата в устата на крокодила
Другите момчета му се скараха, че днес ще останат валат и го накараха да си вземе парите от крокодила. Човека прие нещата много навътре и направи така ...


 И после така и готово. Имаха за бира.



Имаше и други смели момчета

Довиждане, мамо!


Целувката на смъртта
Оставаше да минем през още един атракцион, преди да отидем към ресторанта, където ни очакваше вкусен тайландски обяд. Посещението на това място беше по желание на вски турист и срещу допълнително заплащане от 150 бата на човек. Срещу тези пари получавате възможността да подържите и нахраните едно котенце. 

Не го ли храните, започва да мрънка

Мър-мяу!
Колкото и малко да изглежда това тигърче, хванете ли го, ще усетите, че може да не е толкова безобидно, колко изглежда. Хищникът в него може да бъде събуден много лесно. А ако някой иска още повече адреналин, срещу 250 бата може да седнете до голям тигър. Решихме да го отложим за неопределено време. 

След като обядвахме се върнахме да се разходим из зоологическата градина. 


И така както спокойно си вървяхме сред зеленината изведнъж нещо ни се нахвърли. Добре че беше в клетка. Една маймуна с много дълги ръце и нокти успя да ни цапне раницата. Ние си бяхме виновни, понеже не следвахме точно по пътеката. След тази случка се движихме само по пътеката. Особено имайки предвид факта, че отивахме към шоуто на змиите.


Внимавайте. Змиите са навсякъде : )
Наближаваше момента да яздим слон. Пак по желание на туристите. Ние имахме това желание и с интерес се насочихме към "паркинга".



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар