Ден 6: Koh Tao - Koh Nang Youan - Част 2

Koh Nang Youan - бихте могли да чуете да го произнасят като "Ко Нан Юан" или "Ко Нан Ян".  Изглежда ето така...


Страхотно място за скубадайвинг и шнорхелинг. Плажът оригинално свързва двата острова давайки възможност да се къпете от двете му страни. Има и хотелска част с къщички и бунгала. Доста екзотично място. По форумите имаше публикации на хора, които от близо десятилетие идвали всяка година на Koh Nang Yuan на почивка, но напоследък островчето ставало все по-шумно заради повечето туристи. Докато бяхме там няколко кораба с туристи се изсипаха да обикалят. А островната територия изобщо не е голяма. Представям си какво им е на хората, които са отишли да се откъснат от цивилизацията. Навсякъде около хотелските части имаше табели да се пази тишина или да не се влиза в къщите.  Но да не ги мислим тях. Отидохме да се наслаждаваме на уникалната плажна ивица между островите и страхотната вода.

Пътеката от пристанището, която води до плажната ивица

Плажната ивиза е разкошна за разходки и лежане

Отляво е Ко Тао

Страхотна вода


Нямаше директен достъп до другия остров.
Дали не са подкопали плажната ивица нарочно,
за да не могат туристите-пешеходи да притесняват почиващите там?
Дали бих могъл да преплувам това цялото?
(ББ го може)

Колко му е?



Понякога ни се иска просто да се отпуснем и да събудим детското в нас.
По една изградена дървена пътека може да се обиколи острова.
Морето ставаше все по-неспокойно.
На хоризонта е Ко Тао 
Малки крабчета


Миг невнимание и цял живот в Тайланд!
LOOK
Време беше за прибиране към Ко Тао
И точно когато започна да прекапва, дойде време да се връщаме на кораба за Ко Тао. И днес се разходихме и случихме на време. В тази част на Тайланд където и да отидем времето всеки път се оправяше от дъждовно към чудесно за екскурзия. Носихме си хубавото време с нас.
Връщането мина безпроблемно. Отново имаше странични вълни, на които вече почти бяхме свикнали. Напускането на хотела трябваше да стане около обяд, но още сутринта преди екскурзията освободихме бунгалото. Питахме на рецепцията дали можем да оставим в хотела едната от раниците до вечерта. Нямаше никакъв проблем.

След екскурзията вместо до "нашето" заведението отседнахме в съседния до хотела ни ресторант.
Ресторанта
Имахме нужда от душ, а в задната част на ресторанта (който е и място за живеене на собствениците) имаше нещо като външен душ с надпис 20 бата. Срещу 20-на бата(1 лв.) на човек си взехме по едно топло душче, поръчахме си хапване и се отпуснахме. Имаше WiFi.

Какви хотели има на Ko Phi Phi?
Яденето беше страхотно, a безплатния WiFi позволяваше непринудено да сърфираме из интернет и да търсим хотели на Ko Phi Phi. Точно натам щеше да ни отведе среднощното пътуване прехвърляйки ни от другата страна на Тайланд - към Андаманско море. 



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар