Ден 10: Ао Нанг - Круиз около 4 острова - Част 4

Пристигайки в хотела отново ни се прииска да се поразходим из зеленината наоколо. Дъждът се беше извалял и слънцето се опитваше да си пробие път към земята през високите дървета на резервата.


































След малката разходка из тази красота отидохме към нашето бунгало. След душче и малка почивка се насочихме към ресторанта, където имаше силен WiFi сигнал (който не стигаше до нашето бунгало), за да поразгледаме и изберем хотел на Пукет. Ден 11 си бяхме запазили за Пукет. Трябваше ни само хотел. Харесахме си хотел Eden Bungalow Resort на Patong Beach и се обадихме да питаме за места. От рецепцията казаха, че има места и на следващия ден направо да заповядаме. А от рецепцията на нашия хотел, която също предлагаше всякакви билети и туристически пакети, закупихме директни билети до Patong Beach на Пукет с миниван.  Удоволствието ни излезе 700 бата(35 лева) за двама и 4 часа път. Плюс опция да спрат точно пред хотела. След днешното преживяване в морето предпочетохме  сухопътния пред морския транспорт. А и ни се искаше още малко да опознаем континенталната част на Тайланд.

Ориентировъчни цени от Краби към различни места в Тайланд и не само.
До Кула Лумпур се стига за 15 часа с автобус и 900 бата(45 лв.)
До Сингапур за 24 часа с VIP бус и 1350 бата (~70 лева)
Само да ти се пътува

Докато търсихме хотел времето се беше обърнало, от слънчево стана пак дъждовно и заваля, после спря. Но подсигурени както за утрешния ден с билети и хотел, така и за вечерната разходка с по един чадър от хотела, се спуснахме към центъра на града. Ставаше за разходка.

Отливът съчетан с лошото време не е много приятна гледка.


В края на деня натрупаната умора си каза думата. Имахме нужда от сън. Дори повече от необходимото. В спокойна и уютна обстановка сред природата заспахме с мисълта за Ден 11 и Пукет. Място, където наши познати не(!) ни препоръчваха да ходим.



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар