Ден 11: От Ао Нанг до Пукет - Част 3

Настанихме се в Eden Bungalow Resort на Патонг. Едно закътано и симпатично местенце на втора линия.  Срещу 1000 бата(50 лв.) за стандартно бунгало бяхме много доволни като цена/качество за това, което получихме. Освен това пералнята им беше уникална. Толкова приятно изпрани и ухаещи дрехи не бяхме имали. Някои от тези дрехи не ни се наложи да ползвами с месеци след това. И чак на пролет, когато ги изкарахме с лятната колекция, имаха същия приятен аромат, който се беше запазил толкова време. Ухаеха на Тайланд.

След толкова дни в по-затворени и по-малки точки на Тайланд, Патонг ни се стори много шумен и доста по-динамичен сравнение с предишните няколко дестинации. Оприличихме го със Слънчев Бряг. На рецепцията предлагаха сейф, от който решихме да се възползваме, като си оставихме паспортите и още някои ценни неща в него. Разходката ни чакаше.

До плажа се стига за няма и 5 минути. Комплексът предлагаше на гостите си плажни кърпи, от които се възползвахме с най-голямо удоволствие.





s

Изплашихме гълъбчетата и отидохме към плажа, който донякъде приличаше на този на Ао Нанг, само че по-голям и не толкова мътен. Плажната ивица от този тип я асоциирам с филма "Спасители на плажа". Почувствах се като зад камера и заснемане на филм.

Ladies anf Gentlemen, I give you the Patong beach!
Гледката напред
Гледката назад

Спряхме възможно най-близо до пътеката към хотела ни, понеже времето беше облачно и не много за плажуване. Все пак се настанихме на плажната ивица като от холивудски филм. На брега имаше заведение до заведение, но ние предпочетохме плажа и водата. А на плажа имаше разнообразие.
Някой се опитваше да хване риба

Друг медитираше

... или се молеше?

Трети "разхождаше" кучето си 

А ние просто гледахме и обикаляхме

Ехааа

Наляво? Надясно? Напред? Назад?




Да изпробваме и тези вълни на Андаманско море

Бързо към ресторанта, че бирата ще се стопли



No, thank you.
След като се изкъпахме, хапнахме и малко полежахме, решихме да изследваме плажната ивица, като се насочихме посока обратна на тази от която дойдохме.







Яко!

По-яко!

Най-яко!
Интересни неща могат да се видят на плажа Патонг.

Не, няма нищо интересно на тази снимка. Просто снимка.
И така както си обикаляхме плажа изведнъж от към морето дойде един облак и ни пръсна каторгата. Всички се разтичаха. Ние се скрихме под покрива на един ресторант на брега. Изчакахме да попревали и се насочихме към градската част.






Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар