Ден 14: Банкок - Част 2

Усещането да те возят в "тук-тук" е невероятно. Това което бяхме гледали по филмите сега стана реалност. С "тук-тук"(винаги съм ги асоциирал с Индия) разглеждахме Банкок . Шофирането в София е рай, сравнено с лудницата в Банкок. Голям поток, много натоварено движение, но шофьорите някак си успяваха да се разберат и на косъм се разминат. Една катастрофа не видяхме. Насочихме се към бреговата линия за круиз по Чао Прая.

Няма го лукса от централната част


Има и такива гледки в китайския квартал

Едно от любимите ни розови таксита

Някой чакаше клиентите си от тур по реката
Тази сграда беше ориентир за мястото на тръгване и пристигане
Щом пристигнахме, шофьорчето на тук-тук ни посочи бюрото, от където да си закупим ваучери за лодките. И тука вече разбрахме, защо шофьорчето ни взе толкова евтино. Цената на круиза за двама беше 1500 бата, а не 80, както ни беше казал. С карти не приемаха, а ние имахме само 960 бата (~50 лева). Момичето каза, че за толкова пари няма да стане работата. Намали с 200 бата и край. Нямахме толкова и се насочихме към шофьорчето. Обяснихме му каква е ситуацията. Той се направи на изненадан, но каза че ще ни помогне.  Отидохме заедно да преговаряме. Мадамата упорито отказваше. Накрая отворих портмонето, показах всички пари които имахме и казахме на шофьора, че повече няма да дадем. Мадамата взе всички пари, но после ни върна 60 бата. Беше добър жест от нейна страна. Купихме си минерална вода и се насочихме към лодката.
Втори опит да си купим круиз по Чао Прая.
Този път с шофьорчето.

Хубава шапка
Долу се виждаха рибоците

Момичето им беше хвърлило една филия хляб.
Филийките за хранен на рибите се закупуваха от павилиона  на място
Парите ни стигнаха само за 2 бутилки минерална вода. Иначе искахме да вземем нарязах хляб на филийки, да хвърляме на рибите. Нищо, следващия път. А сега ни предстоеще едночасов круиз по реката с лодка. Само ние двамата и лодкаря. Като във Венеция.

Само напред, маестро.





Храмът Wat Kanlayanamit




Wat Arun – the Temple of Dawn (Храмът на Зората)


Небостъргачите на хоризонта са много впечатляващи

The Grand Palace - официалната резиденция на Краля на Сиам(Тайланд) до 1925г.

Малко преди този мост хванахме една по-малка пряка на реката

И ето каква гледка ни се откри










Голяма статуя на Буда

Рацер





Щом спряхме, рибоците веднага ни надушиха.
Искаха филийки, а ние не бяхме купили
Някоя друга лодка ще ви донесе










Отново The Grand Palace


Гледки като тази ги наричам "The power of money" ("Силата на парите")

The power of money

Католическата църква "Св. Розари"






Пагода построена от Chee Chin Khor Moral Uplifting Societies 



Ресторант

Краят на обиколката наближава.
Тази стъклена сграда ни беше за ориентир.



Край на пътуването

Беше невероятно и страхотно. Само това мога да кажа. Има още много неща да се видят. Такива обиколки е добре да са с гид, който да разказва. Това също е за следващото ни идване в Банкок.
Нашия шофьор на тук-тук ни чакаше, за да ни закара до следващата точка - ресторант. Каза, че знае един хубав ресторант. Отскочихме да хапнем за почти двойна от обичайното сума за обяд. Ресторанта беше с цени, към които после начисляваха ДДС и такса обслужване. Освен това нещо объркаха сметките със съседната маса. Най-накрая се оправихме.




Потеглихме към следващия храм, който нашия личен гид и шофьор беше приготвил. Но, преди това трябваше да отскочим да му направим една услуга...



Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар