Ден 2: Suvarnabhumi Airport, Банкок

Suvarnabhumi Airport, Bangkok

Suvarnabhumi Airport, Bangkok
Крал Rama IX
Уааааууу!!! Да, изобщо не подозирахме, че международното летище Суварнабхуми (Suvarnabhumi Airport) в Банкок ще ни докара такъв "Уау"-ефект. След Терминал 2 на летище София и терминал "B" на киевското летище  "Бориспол", бяхме матирани. Шах и мат. Не че имахме някакви очаквания, но не и такова посрещане. Изненадите започнаха. Страхотно при това. Имахме около 2 часа да се поразходим из това огромно, декорирано с всякакви дракони, статуи на азиатски войници, на Буда, миниатюрни храмове, на техния крал Рама IX и още много неща поставени на правилното място и създаващи една уютна обстановка, карайки те да се чувстваш добре дошъл. На нито едно европейско летище не съм се чувствал толкова приятно.  

По едно време решихме да излезем извън летището и да глътнем малко от банкокския въздух. Предполагам всеки от вас е виждал (кой на живо, кой по ТВ) риба изкарана на въздух. И ние бяхме така опитвайки се да напълним белите дробове с въздух. Горещият и ужасно влажен въздух веднага ни върна в летището при хладните климатици и азиатската красота.



Намерихме си гишетата за check-in и се наредихме на опашката. Жена ми носеше сламена каубойска шапка и златисти очила RayBan. Освен това е руса. Което ще рече, че покрива всички критериите за холивудска знаменитост. В резултат на което ни пуснаха през VIP гишето. Не се майтапя. Посочиха ни от VIP гишето и ни поканиха да се регистрираме при тях. (всъщност, звездата бях аз. дори на тениската ми пише G-Star)

...звездата бях аз... на тениската ми пише G-Star

Минахме през чек-ин и се насочихме към изхода, изобщо не подозирайки, че ни чака изненада.    
Намерихме си изхода, срещу който Bangkok Airways имат свой салон (lounge) за изчакване. Посрещат те с усмивки, поглеждат ти бординг картата и те канят да заповядаш в салона. А бяхме с economy class билет. В салона цари една успокояваща атмосфера. Има плодове, банички, курабийки, кафе, чай, много брошури за основните туристически дестинации. Обслужвай се на воля. С една дума всички условия, за да мине чакането бързо и ползотворно. Bangkok Airways - Asia's Boutique Airline. Респект отвсякъде.

Салонът за изчакване на Bangkok Airways
В 6:00 сутринта излетяхме за Ко Самуи. 




Място за споделяне и коментиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар