Ден 10: Ао Нанг - Круиз около 4 острова - Част 1

Ден 10 ни посрещна с хубаво слънчево време. А да се събудиш сред толкова много екзотична зеленина и спокойствие е неописуемо. Излизайки навън се върнах много години назад във времето, когато като ученик ходих на пионерски лагер скрит в дълбока гора зад много дървета, на километри от най-близкия населен пунк. Същото усещане имах и сега, но в коренно различна обстановка и поне 25 години разлика. Разходката беше задължителна.

















След като обиколихме къде що може да се обиколи, насочихме се към ресторанта, където ни очакваше вкусната закуска от комплекса.

Закуската

Сборният пункт за обиколката около островите беше в центъра на градчето, пред вече познатият ни офис Barracudas Tour. Имахме около 15-на минути, докато се съберат още туристи. Поразходихме се из алеята пред централния плаж. Плажът беше коренно различен от това, което последно бяхме видели на Ко Пи Пи. Вълните бяха по-силни, водата по-мътна и пясъкът по-тъмен.
Пред офисът на Barracudas Tour
Морето беше неспокойно

Бяхме свикнали на златисто-бели плажове. Този беше по-различен




Някакви интересни цветя


Ентусиастите за плаж бяха единици
Преди да се качим на борда на "круизния кораб" изчакахме още 10-15 минути на пристанището. Имаше няколко групи, които закъсняваха. Поразходихме се. След цунамито от 2004 във всички опасни зони има наслагани указателни табели за евакуация.

Указателна табела за евакуация при цунами
След като цялата група беше налице, гидът събра всички за да ни инструктира как ще протече екскурзията. Една от забележките беше, че заради лошото време от планираната обиколка ще отпаднат два по-далечни острова. Планираше се да компенсираме с повече време на останалите острови. След като приключи с инструкциите, бяхме покани да се качим на борда.

Пристанището на Ао Нанг
Слушайте внимателно, пиша го бавно.
Инструкторът-екскурзовод
No.9
Бяхме доста изненадани от това на какво ще плаваме

И времето изведнъж започна да се променя
Мдаммм. Изненадата беше яка.
Ако не искате да си намокрите обувките, събуйте ги преди да се качите
Харесахме си две места. До "климатика".
Няма да се преструвам, че не бяхме изненадани от цялостното състоянието на тази лодка (наричат ги long tail boat). Както и от факта, че нямаше тоалетна, а пластмасовите столчета като в кафетата бяха хванати с по един пирон за пода. Но имаше спасителни жилетки. И това беше по-важно от другите неща за плаване в открито море.



Място за споделяне и коментиране

1 коментар:

  1. Много приятни снимки, направо се размечтах за море вече.Пясъкът изглежда много чист и приятен.Като видях снимката с яйцата на очи ми се доядоха и как не съм закусвала още, май това ще направя и аз плюс и сирене.Задължително е да се поразходи човек из алеята пред централния плаж. С тази работа която вършим всеки ден е добре поне десетина дни да отделим само за себе си и да предприемем подобна екскурзия от която ще научим нещо ново и ще се разнообразим.

    ОтговорИзтриване