Ден 4: Ко Самуи Сафари тур - Част 3

Така изглежда "боксът", от където започва обиколката на гърба на слона.




Имахме си личен "шофьор"
Потеглихме. Но малко преди това, нашият домакин (ездачът) се погрижи да ни бъде комфортно, като предложи да носи раницата, както и от време на време да прави снимки. За 4 дни в Тайланд той беше първият тайландец, който след като разбра че сме от България веднага каза "Аааа България? Йогурт!". И ти става едно готино.
Обиколката беше с продължителност от половин час, като маршрутът минава през джунглата, после около зоологическата градина и след това на финалната права. 

"Обезопасен" доколкото е възможно

Слонът е много топло животно

Добро слонче, добро слонче
В един момент ездачът предложи всеки един от нас да поязди
Първото ни яздене на слон бихме определили като леко дискомфортно. Особено по нанадолнището или на завоите. Имахме чувството, че това голямо 5-тонно животно всеки момент може да падне или на една страна или по муцуна. Но нищо подобно не се случи и не видяхме на някой друг да се случи.

Хърватинът и перуанката ни водиха с един завой



Надолу язденето не е много удобно, или аз не бях седнал правилно.
Тайландеца си слагаше краката върху ушите на животното. Аз не посмях

Офф-роуд из джунглата. Това ни очакваше след язденето на слон.
Водещият беше на ВИП мястото.
Вече на финалната права и малко преди да "паркираме" дзверо нашият домакин ни пита: "Did you like it?" (Хареса ли ви?), отговорихме "Yes!" (Да!), след което той ни матира: "You give me a good tip" (Тогава ми дайте ми хубав бакшиш). Оставихме му 100 бата. Заради киселото мляко :-)
Насочихме се към джипката. Най-накрая щяхме да усетим предимствата на офф-роуд данните на нашият автомобил, защото пътят към водопада Na Muang минаваше по стръмен път през джунглата.

Задължително с колан. Екскурсоводката се грижи да сме обезопасени.

Беше ред на австралийците да са на най-горния ред седалки
Яко е да си най-горе


Хайде сега надолу

Оцеляхме!

Стигнахме до водопада. Урбанизацията и бизнесът не пропуснаха и тази закътана част от Ко Самуи. Имаше лавка, кафенца, тераси. 

Биричка или кафенце. Кой от каквото има нужда.
Атмосферата е супер

Но, ние се насочихме към водопада.

Водопад! Водопад! ...колко да е този водопад.


Не беше пълновъден, но беше притно да го гледаш

Идеално време за къпане
В Тайланд времето за къпане почти винаги и почти навсякъде е идеално. Стига вода за къпане да е подходяща. В края на водопада имаше басейн, който беше окупиран от няколко ladyboys (тайландския вариант на травестити). Наблюдавахме ги как се радват като деца. За наше огромно съжаление батерията на фотоапарата беше на няколко снимки преди да се предаде. Решихме да я запазим за "Тайната градина на Буда".

"Райската градина" е другото име на "Тайната градина на Буда". Заобиколена от джунгла, градината предлага величествени гледки и необичайна колекция от статуи, творения на стар фермер Khun Nim Thongsuk от Ко Самуи. През 1976 той започва да строи малки храмове и статуи на територията на неговата земя. Статуите изобразяват хора, животни, божества. Една от статуите е на самият фермер Khun Nim, седнал върху камък. Khun Nim продължава да работи върху изграждането на градината и статуите до своята смърт. Почива на 91-годишна възраст.

Страхотни статуи и прекрасна гледка наоколо

Последната снимка

По едно време екскурзоводката каза: "Прибираме се горе към колата, че много ще вали". И като подпука един ситен и силен дъжд. Шофьорът изкара една палатка, която нахвърли върху каросерията. И така се прибрахме към хотела. Щом се прибрахме, спря да вали. Което ни позволи да отскочим до едно от туристическите бюра и да си  купим билети за "островът на костенурките" Ко Тао - нашата следваща точка в Тайланд.

А вечерта отидохме да се разходим из плажната ивица и да кажем чао на прекрасния Lamai Beach.


Водата какво винаги е уникална
Ден 5 ни искаше отпочинали, защото имахме само билети до Ко Тао, но нямахме резервиран хотел. Този път решихме да експериментираме и да търсим хотел обикаляйки на място. Дали щяхме да съжаляваме? Ден 5 щеше да покаже. 



Място за споделяне и коментиране

4 коментара:

  1. Хехе , супер преживявания , ама не кацнахте ли поне малко изморени ?
    Гледам от самолета веднага сте се спуснали из красотите на Ко Самуи.
    И ако може малко логистика от типа цени на еднодневните екскурзии ? ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, бяхме малко изморени. Но екзотичното разнообразие с което се сблъсквахме така ни "шамароса" и така вдигна адреналина, че почивката беше последното нещо, за което си мислихме тогава.

      Правилно сте забелязали, цените са резюмирани в Епилога.

      Изтриване
  2. Извинявам се , но след четири - пет часа приятно четене най-сетне стигнах до епилога , където е дадена много конкретна информация.
    Пожелавам ви още много подобни изживявания. Светът е толкова голям ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Човек заслужава да си направи поне едно екзотично пътуване. Пожелавам го и на вас.

      Изтриване